Om Roku piratkopiering och hur det påverkade plattformen med IPTV

Det är allmänt känt att på alla enheter finns det sätt att se olagligt innehåll, och Roku är inget undantag. Piratkopiering i bästa IPTV började när företaget började arbeta i Mexiko. Även om M3U-spellistor kunde nås utan problem tog det inte lång tid förrän utvecklare började erbjuda sina piratkopierade tjänster. Detta var inte förrän i mitten av 2017 att, tillsammans med Rokus popularitet i Mexiko och dess framtida internationella expansion, började företagen via IPTV att ta bort dessa olagliga applikationer.

Men i Mexiko gick saken längre som IPTV, genom sitt företag Cablevisión (den största TV-och internetoperatören i det landet) lyckades förbjuda distributionen av Roku-enheter i Mexiko. Självklart var detta ett slag mot Roku som var tvungen att försvara sig i ett och ett halvt år i domstol. Därifrån beslutade alla företag som en gång var intresserade av Roku att vända ryggen mot dem och inte längre göra affärer med dem, eftersom dessa företag såg Roku som en form av piratkopiering. Denna juridiska tvist orsakade tjänster som Dreamfilms.se eller DirecTV att vara otillgängliga under lång tid. Även om dessa två plattformar nu redan har sina applikationer i Roku, har andra som FOX Play och Smart-TV.se överallt applikationer som TNT GO inte visat något intresse för att skapa sina applikationer i IPTV.

Och det här är den officiella versionen, eftersom jag inte tvivlar på att Cablevisión, i sin önskan att monopolisera betal-tv-marknaden i Mexiko, kan ha gjort monopolistiska eller oligopolistiska åtgärder så att inget av dessa företag gör affärer med IPTV, så riskerar att förlora affärer med det största kabelbolaget i det landet.

Scroll to top